Hvorfor bruke kredittkort i bedriften

Med et kredittkort får man tilgang til lånte penger, og man kan utsette betalingen i nesten to måneder på de beste kredittkortene uten at det koster noe å bruke det. Følgelig er dette veldig fleksibelt og gunstig for bedrifter, spesielt der de ansatte ofte har utlegg i form av innkjøp, drivstoff, reiser eller lignende som det er ugunstig for den ansatte å legge ut for med private penger. Dette, og flere andre grunner til hvorfor man bør bruke kredittkort i bedriften, skal vi se nærmere på her.

Spar penger på alt av innkjøp

Mange kredittkort har et konsept som kalles for cashback. Her får man penger tilbake når man handler med kortet, og prosenten kan være alt fra 1 til 20 prosent avhengig av bransje, type kort og så videre. Er man en del av en bedrift der de ansatte reiser mye, så kan det være gunstig å få et kredittkort som gir cashback på flybilletter. Har man et par hundretalls flyreiser årlig så vil det ikke bare være lettvint å betale for reisene med det aktuelle kredittkortet, men det vil også være gode muligheter for opptjening av bonuspoeng/penger.

Man kan også utstyre de ansatte med kredittkort som gir cashback på alt de handler. Har man mange småkjøp i en bedrift, så kan dette kjapt bli flere tusen kroner årlig. Og bonusen kan for eksempel godskrives de ansatte, i form av vinlotteri, gaver eller lignende.

https://youtu.be/DBesWFJ42kA

Få gunstige drivstoffbonuser

Utgifter til bensin eller diesel utgjør en stor del av utgiftene til mange norske bedrifter. Tar man for eksempel en bedrift som daglig har flere titalls biler i bruk, så fylles nok tanken opptil flere ganger i uken. Skaffer man seg et kredittkort med drivstoffbonus – et såkalt bensinkort – så kan man spare inntil 80 øre liter per tank. Her snakker vi fort flere hundrelapper i måneden, og de fleste ansatte vil nok klare å spare flere tusen kroner årlig på dette. Har man 50 sjåfører som sparer 3000 kroner hver på drivstoff i året (dette er ofte maksgrensen man kan spare med et slikt kort), så har man plutselig 150 000 kroner ekstra å rutte med.

Og da er det plutselig ikke småpenger man har spart – bare fordi at de ansatte betaler for drivstoffet med kredittkort. Det blir litt av et julebord dersom alle de ansatte «spleiser» på denne måten?

Enkel oversikt for enkeltpersonsforetak

Hvis du derimot er en del av et mindre firma, og driver enkeltpersonsforetak, så er det også gunstig med et kredittkort for bedriftens utlegg. Ettersom man ikke tar ut lønn i denne typen bedrift, så vil det være gunstig å heller betale ned kredittkortregningen én gang i måneden enn å flytte litt og litt penger mellom kontoer flere ganger i uken. Dette vil også gjøre det enklere for den som fører regnskap. Kanskje kan man ha to kredittkort – ett for private utlegg, og et for de utleggene som angår bedriften direkte.

For deg som driver eget firma vil det også være gunstig med bonuser på bensin, eller cashback på normale handler. Generelt så kan det være mye penger å spare på slike kredittkort, så vi anbefaler absolutt at man bruker de aktivt i mindre firmaer også.

Unngå private utlegg for de ansatte

Mange ansatte reiser mye i jobben, handler lunsj eller gjør innkjøp på vegne av bedriften. Har de ikke fått sitt eget kredittkort fra arbeidsgiveren, så blir de nødt til å legge ut gjennom vanlig lønn eller et privat kredittkort. Og det er slettes ikke alle som har økonomien til dette, og kanskje synes de dette er for flaut til å ta opp med sjefen. På denne måten kan hverdagen til en ansatt bli ødelagt gjennom utlegg på vegne av bedriften, noe som enkelt kunne ha vært løst dersom bedriften stilte opp med kredittkort.

Følgelig anbefales det alltid at man har en ordning med kredittkort i bedriften som de nødvendige ansatte har tilgang til for å gjøre utlegg til reiser, overnattinger, innkjøp og så videre.